Pátyi székhelyű cégünk vállalja áthidaló helyére építhető redőnytokok gyártását, szerelését, javítását!  Árnyékolástechnikával kapcsolatban forduljatok hozzánk! Pátyon és a környező településeken: Biatorbágy, Budakeszi, Telki, Budajenő, Zsámbék, Herceghalom, Tök, ingyenes felmérés szaktanácsadás. Bemutatótermünk hétfőtől – péntekig várja az érdeklődőket.

Áthidaló helyére építhető redőnytok:
Olyan épületnél célszerű beépíteni, ahol a falazat elkészülése után történik a monolit födém, vagy a koszorú betonozása. A falazás során a redőnytoknak oldalanként 12-12 cm felfekvést kell kialakítani, majd egyenletes habarcságyba helyezni. A redőnytok fölött 20-22 cm vastag betonréteg hozható létre. A redőnytok nem teherviselő szerkezet, bent maradó zsaluzat, ezért a födém betonozása során alá kell támasztani.
A redőnytok megfelelő rögzítését a felfekvéseknél a habarcságy, a tok tetejébe kialakított nútokban pedig a befolyó beton biztosítja.
Figyelem! Pillérvázas szerkezetű épületekhez (betonból készül el az épület szerkezete, majd a későbbiekben történik a szintek közti falazás) nem ajánlott ez a típus. Azokra az épületekre fejlesztették ki a nyílászáróra építhető kivitelt. Az épület szerkezetéhez nem megfelelő redőnyrendszer választása jelentős többletmunkát, és elégtelen beépítési stabilitást eredményezhet.
A redőnytokok több vastagsági méretben állnak rendelkezésre a falazatoknak megfelelően: 24-30-36-38 cm kialakítással.
Magasságukat tekintve 25 illetve 29 cm magasak lehetnek.
A tokok kiváló minőségű, hő- és hangszigetelő anyagból készülnek, így hőhídmentes csomópont jön létre az épület szerkezetében, megfelelve az EnEV szigorú előírásainak.

Rendszer előnyei
A redőnytok beépítésével szükségtelenné válik az áthidaló elemek beépítése, ennek következtében a tokrendszer alkalmazása költséghatékony megoldás. A tok fölötti födémet vagy koszorút statikailag méretezni kell. Akár passzívházba is beépíthető a kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságok és a maximális energia megtakarításnak köszönhetően. Nem kell toktoldókat alkalmazni a nyílászárók oldalain. A áthidaló helyére épített tokrendszer 80 mm-es külső szerelőnyílással rendelkezik, ezáltal a redőnytok belső oldalai mind függőlegesen, mind vízszintesen elvakolhatóak. Így a tok a szobában teljesen észrevétlenné válik. A nyílászáró a külső falsíkhoz közel kerül beépítésre (redőnytok pontosan megadja a pozícióját), ezáltal a belső párkány mélységi mérete nagyobb, jelentősen növelve a szoba térérzetét.

További előnyök a külső szerelőnyílású kialakításnak köszönhetően:

Statikailag megfelelően lehet rögzíteni a nyílászárókat a beépített redőnytokhoz.

Nincs hibalehetőség a nyílászárók beépítése során, mivel a tok alsó profilja tökéletes pozíciót ad a rögzítéshez.

A tok szerelőfedelét akkor is fel lehet szerelni, ha lefutó nélkül rendelik a rendszert, vagy nem kerül szerkezet a redőnytokba.

Toló-bukó szerkezetű nyílászárók ideális megoldása a áthidaló helyére épített tokrendszer.

Gurtnis működtetés esetén, a gurtni a tok homlokprofilján keresztül kerül bevezetésre, így nem kell megfúrni a nyílászárót.

A szigetelt tokvégek az aktuális EnEV előírásnak megfelelőek.

Minden nyílászáró típushoz alkalmazható, készüljön az műanyagból, fából, vagy alumíniumból.

Több típusú szúnyogháló rendszer integrálható utólag.

Egyszerűen szerelhető a sokadik emeleten is.

Nyílászáróra épített redőnytok:

Nyílászáróra épített redőnytok rendszert kimondottan pillérvázas szerkezetű épületekhez (betonból készül el az épület szerkezete, majd a későbbiek során történik a szintek közti falazás) fejlesztették ki, de kiválóan alkalmas régi nyílászárók cseréjénél, és új építéseknél is. Nagy előnye az egyszerű falazati kialakítás. A nyílászáró helyének megfelelő nyílást kell a födémig, vagy koszorúig kialakítani. A redőnytok a nyílászáróra szerelve kerül beépítésre.

Rendszer előnyei

Redőnytokok több vastagsági méretben állnak rendelkezésre a falazatoknak megfelelően: 24-30-36-38 cm. Magasságukat tekintve 25 illetve 29 cm magasak lehetnek.

Passzív házba is beépíthető a kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságnak, és a maximális energia megtakarításnak köszönhetően.

A redőnytok a nyílászáróra szerelve kerül beépítésre, akár komplett, működőképes állapotban. Ennek következtében a kivitelezés során minimálisra csökken a beépítés hibalehetősége.
Miért előnyösebb a műanyagból készült ráépíthető tokrendszereknél?

A műanyagból készült ráépíthető redőnyrendszerek nem mindig adják meg a falazat teljes vastagságát, ezért azokat a későbbiekben ki kell egészíteni (belső gipsz-kartonozás, egyéb anyagok felhasználása). Ez jelentős idő, pénz és munkaráfordítást igényel. A tokrendszerből a falazatnak megfelelő szélességet választhatunk.

Műanyagból készült tokrendszereknél a tok alkotóelemei, szerelőfedelei szervesen kapcsolódnak egymáshoz. A későbbiekben, akár egy javításnál (gurtni csere), azok megbontása során károsodhatnak (a műanyagok elöregedésének köszönhetően), pótlásuk esetleg már nem biztosított. A tokrendszernél nem kell a tok szerkezetét megbontani. Nincs olyan alkatrésze, amit a későbbiekben ne lehetne pótolni.

Gurtnis működtetés esetén a gurtni a tok alján kerül bevezetésre, így nem kell megfúrni a nyílászárót. Ilyenkor a nyílászárót oldalanként toktoldóval kell ellátni.

A tokrendszer 80 mm-es külső szerelőnyílással rendelkezik, ennek köszönhetően a redőnytok belső oldalai mind függőlegesen, mind vízszintesen elvakolhatóak. Így a tok a szobában teljesen észrevétlenné válik.

A nyílászáró a külső falsíkhoz közel kerül beépítésre (redőnytok pontosan megadja a pozícióját), ezáltal a belső párkány mélységi mérete nagyobb lesz, jelentősen növelve a szoba térérzetét.
További előnyök a külső szerelőnyílású kialakításnak köszönhetően:

Statikailag megfelelően lehet rögzíteni a nyílászárókat a redőnytokhoz.

Speciális konzolokkal a redőnytokot megfelelően lehet rögzíteni a betonfödémhez

Nincs hibalehetőség a nyílászáróval történő összeszerelés során, mivel a tok alsó profilja tökéletes pozíciót ad a beépítéskor.

A szerkezet teljesen zárt, ezáltal maximális hőszigetelés valósul meg.

Szerelőnyílás a külső oldalon 80 mm. Szerelőfedél még akkor is felszerelhető, ha nem kerül szerkezet a redőnytokba. Amennyiben üres tok kerül beépítésre, a minimális külső nyílásnak köszönhetően a szerelőfedél rögzítése a munkálat befejezése után is elvégezhető. Az épület homlokzatán nem okoznak esztétikai problémát a szerelőnyílások.
A szigetelt tokvégek az aktuális EnEV előírásnak megfelelőek. Legkisebb légáteresztő konstrukció. Minden nyílászáró típushoz alkalmazható, legyen az műanyagból, fából vagy alumíniumból. Több típusú szúnyogháló rendszerrel integrálható utólag. Egyszerűen szerelhető a sokadik emeleten is. Szerelőfedelét akkor is fel lehet szerelni, ha lefutó nélkül rendelik, vagyis üres tok kerül beépítésre.

 

Ráépíthető redőnyrendszer:

 

Az ráépíthető redőnyrendszer, egy biztos megoldás a kényelem és a maximális hőszigetelés kialakítására.

A rendszer nagy előnye a külsőtokos redőnyökkel szemben, hogy ezeket a tokokat a nyílászárókkal együtt építjük be, ezáltal időt és pénzt spórolhatunk. A kívánt építési helyzetre előkészített redőnytokok szerelése egyszerűen kivitelezhető, így hibás szerelés az építkezésen nem fordulhat elő.A termék beépítése nem igényli kőműves-, és redőnyös szakember közreműködését, hiszen a szerelést az ablak beépítő végzi el, így az iparosok közti konfliktus helyzet már a múlté! A nyílászáró és a redőnytok közötti kapcsolatot speciális klipsz teszi lehetővé, ennek köszönhetően az ablakelem statikusan is megerősítésre kerül.
A tok födémhez való rögzítése egy rögzítő lemez segítségével történik, mely minden ablakrendszerhez alkalmazható.
A ráépíthető redőnyrendszerek típustól függően külső és belső vakoló éllel is elláthatók, így a tok szélessége akár 38 cm-es falvastagságig is kiegészíthető.