Pliszék

Pátyi székhelyű cégünk vállalja pliszék gyártását, szerelését!  Árnyékolástechnikával kapcsolatban forduljatok hozzánk! Pátyon és a környező településeken: Biatorbágy, Budakeszi, Telki, Budajenő, Zsámbék, Herceghalom, Tök, ingyenes felmérés szaktanácsadás. Bemutatótermünk hétfőtől – péntekig várja az érdeklődőket.

Pliszé

A hazánkban elterjedt árnyékolókkal (redőny, reluxa, roletta stb.) szemben legnagyobb előnye, hogy a szokványostól eltérő, a mai épülettervezésben divatos, rendhagyó ívű és alakzatú nyílászáróformák, tetőtéri ablakok árnyékolása is megoldható pliszével. A különleges alakra tervezett nyílászáró formájához igazodva rásimul az ablak, ajtó felületére, hatására a rideg síküveg szinte életre kel. Pliszékkel még a lehetetlennek látszó árnyékolási problémák többsége is megoldható. A pliszéfüggöny fő egységei: az alumínium vázszerkezet a rögzítő és a működtető alkatrészekkel, illetve a pliszírozott, hő stabilizált textília. A rögzítő és mozgó alumíniumsínek alapkivitelben fehér színben rendelhetők, de RAL színre is festhetők, a nyílászárókhoz vagy a textilhez igazíthatók. A műanyag alkatrészek fehér vagy fekete színűek lehetnek. Télikertekben és üvegházakban a pliszéfüggönyök az erős napsugarak szűrése mellett megengedik a természetes szellőzést, mivel a bukó-nyíló ablak- és ajtószárnyakra erősíthetők. Textilválasztékunk lehetővé teszi a fényszűrő hatások tetszés szerinti és hangulatos élvezetét közel száz féle színárnyalatban. A pliszírozott anyag szélessége 20-25 mm, egyszínű vagy mintás, illetve átlátszó, áttetsző vagy sötétítő textilből készülhet. Impregnált, portaszító tulajdonsága miatt könnyen tisztán tartható.

Műszaki leírás :

100% poliészter anyagú, pliszírozott textília felső és alsó részén egy-egy alumíniumsínbe csúsztatott műanyagprofilhoz van hozzáragasztva. A zsinórokat a kilyukasztott textílián át a felső alumíniumprofilba gyűjtjük össze, majd a jobb vagy a baloldalon lévő súlyzáras fékkel a kívánt magassági helyzetben rögzíthetjük. A legalsó helyzetét a húzózsinórhoz erősített műanyag ütköző határolja, felső helyzetét pedig az összeszorított textília.

A pliszét mozgathatjuk húzózsinórral, fogantyúval, gyöngylánccal, húzórúddal, hajtókarral, vagy motorral.

Felszerelhető: 

Ablakmélyedés elé               Ablakmélyedésbe               Ablakszárnyra                      Üvegszorítóba

Szerelés ablakmélyedés elé Szerelés ablakmélyedésbe Szerelés ablakszárnyra Szerelés üvegszorítóba

A szövetek jellege alapján csoportosítható:

  • áttetsző
  • sötétítős
  • egyszínű
  • mintás

Kialakítása lehet normál vagy feszített.

Formája:

  • téglalap
  • kör
  • háromszög

Megtekinthető bemutatótermünkben, cím Páty Móricz Zsigmond u. 9.